Systeemwanden is een begrip uit de bouwwereld en voor bouwvakkers en klussers die geregeld interieurs afwerken een begrip. Wat kun je als klusser, of je nu professional bent of doe-het-zelver, precies met deze wandsysteem? Welke voordelen en nadelen hebben deze wanden? En welke soorten zijn er allemaal beschikbaar als je zelf op zoek bent naar een passende systeemwand voor jouw bouwklus?

Dit is het: een systeemwand

Systeemwanden zijn een bepaald soort wanden, die feitelijk kant-en-klaar zijn en gebruikt kunnen worden om snel een kwalitatief goede wand te kunnen plaatsen bij verbouwingen, bijvoorbeeld op zolders, in kantoorruimtes, maar ook in woonkamers, slaapkamers of badkamers. Hiermee kun je een bepaalde ruimte snel en effectief op een andere manier indelen en vormgeven. Een systeemwand kan van hout zijn, maar ook gemaakt zijn van kunststof.

Iets over de vele aantrekkelijke kenmerken van systeemwanden

Wie besluit om en systeemwand aan te schaffen, neemt een slim besluit. Met dit soort wanden is namelijk veel mogelijk en ook hebben deze wanden veel voordelen te bieden. In de eerste plaats kun je met een systeemwand snel bereiken wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld de grote ruimte op zolder splitsen, zodat je daar een slaapkamer en overloop creëert? Door een systeemwand te plaatsen heb je dit snel voor elkaar.
Een tweede voordeel van deze wanden is dat ze voordelig zijn. Ze bestaan alleen uit basismaterialen die snel gemonteerd kunnen worden, waardoor je voor een scherpe prijs een mooie wand kunt plaatsen. Doordat de wanden qua skeletstructuur vaak hol zijn, is er ruimte over in de wand om van alles mee te doen. Zo kun je in deze wanden heel gemakkelijk elektra wegwerken. Dat maakt het allemaal extra mooi en eenvoudig.
In de derde plaats is een systeemwand aantrekkelijk omdat je hiermee de akoestiek in grote ruimtes kunt aanpakken. Een systeemwand heeft een geluiddempende werking. Deze kun je nog versterken, door aan de binnenkant van de wanden geluidsisolerend materiaal te verwerken. Dit kan, want er is binnen de structuur van een systeemwand ruimte genoeg om goed isolatiemateriaal te verwerken.
Een laatste echte pre van het fenomeen systeemwand is het feit dat deze wanden, ook al ben je geen ervaren timmerman, vrij eenvoudig door jezelf gemonteerd kunnen worden. Je hoeft hiervoor dus niet per se een vakman in te schakelen. Echte, heb je totaal geen gevoel voor klussen en verbouwen? Dan is het aan te raden om de wand door iemand te laten plaatsen die daar ervaring mee heeft.

Opties qua wanden: wat is er mogelijk?

Wie een systeemwand zoekt, heeft genoeg te kiezen. Bij bouwmarkten is er maatwerk mogelijk, terwijl je ook een grote keuze hebt aan houtsoorten, kleuren en dikte. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden en koop ook een systeemwand op maat!

Delen