Is jouw tuin aan een update toe en wil je hiervoor nieuwe tegels of kunstgras laten aanleggen? Dan heb je ophoogzand nodig. Alleen op die manier kun je ervoor zorgen dat de hoogteniveaus in de tuin overal gelijk lopen en voorkom je kuilen in je kunstgrasmatten. Hieronder lees je waarom ophoogzand belangrijk is bij het aanpassen van je tuin en welke voordelen het je gaat opleveren. 

Ophogen en straktrekken van je tuin

Heb jij veel hoogteverschil in je tuin? Bij veel (nieuwbouw) woningen krijg je te maken met verzakkingen in de tuin. Aarde verplaatst namelijk onder gewicht, van bijvoorbeeld een schuur of tuinmeubels of als het nat wordt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je betegelde terras hoger uitsteekt dan je grasperken. Om dit op te lossen is het aan te raden om met ophoogzand onder de tegels de boel glad te strijken. Zand blijft namelijk in dezelfde positie liggen en daardoor kun je hoogteverschillen gemakkelijk gladstrijken.   

Van gras naar kunstgras

Als je graag voor wat meer groen in de tuin gaat, maar zonder al het onderhoud wat er bij echt gras bij komt kijken, kun je ervoor kiezen om over te gaan op kunstgras. Kunstgras kun je niet zo op aarde aanleggen. Doordat aarde vervormt waneer het nat word kunnen zich kuilen onder het kunstgras gaan vormen. Dit ziet er niet alleen minder mooi uit, het zorgt er ook voor dat regen in de kuilen blijft zitten en dat komt het waterafvoer in de tuin niet ten goede. Met ophoogzand kun je hoogteverschillen oplossen, zit blijft namelijk wel mooi en stevig in vorm. Over het zand plaats je vervolgens een worteldoek (zo voorkom je overtollige groei van onkruid) en kun je de kunstgras matten plaatsen. Zo kun jij lekker genieten van een groene tuin zowel in de zomer als in de winter!   

Van gras naar nieuwe tegels plaatsen

Wil je juist de tuin wat functioneler en gezelliger maken en meer ruimte bieden voor stoelen, tafels, of andere tuinspullen? Dan heb je vast overwogen om tegels te plaatsen. Ook hiervoor kun je het ophoogzand goed gebruiken. Want ook tegels gaan bij nat weer in de aarde verzakken en dat ga je merken! Het zal toch vervelend zijn als je in je eigen tuin struikelt over een van de uitstekende tegels, omdat de anderen verzakt zijn? Ophogen met zand dus. Dan komen je tegen kaarsrecht te liggen en ziet je tuin er piekfijn uit. Dat is wel zo prettig als je de bekers op tafel wil laten staan tijdens het barbecuen.

Eeltink Nijkerk BV kan u helpen bij het leveren van zand.

Delen